Skip to content

Renovaties

Renovatie van een jaren ’20 woning in Amstelveen

In deze woning is alles wat maar vervangen kon worden vervangen , een echte uitdaging als je bedenkt dat ik net als zelfstandige ben begonnen. De woning had ongeveer 30 jaar geen onderhoud gehad , de loden en gietijzeren leidingen waren nog aanwezig.

De volgende onderdelen zijn vervangen c.q. opgeknapt;
–          Alle plafonds van zachtboard voor gipsplaten en de bgg gestuukt.
–          Alle wanden op de bgg zijn gestukadoord
–          Toilet met inbouwkasten verwijderd tussen keuken en woonkamer.
–          Vloeren hersteld t.p.v. oude toilet en berging.
–          De badkamer die op de toiletmuren rustte is opgevangen met extra balken i.o.m. constructeur.
–          Toilet onder de trap gemaakt in voormalige berging / cv opstelling.
–          Alle water , gas en rioolleidingen vervangen tot de meter en riool tot de erfgrens.
–          Nieuwe leiding gelegd naar achtergevel incl. nieuwe buitenkraan.
–          Cv installatie vervangen en ketelopstelling op zolder gebracht.
–          Wasmachine en drogeropstelling op zolder gemaakt.
–          Gangwand tussen berging en gang verwijderd en een nieuwe gibowand geplaatst t.b.v. nieuw te maken toilet.
–          Inbouwkast van slaapkamer uit de badkamer verwijderd en badkamer volledig gerenoveerd.
–          Twee schoorstenen op de bgg verwijderd en het gedeelte op de verdieping opgevangen.
–          Schoorsteen in de oude badkamer verwijderd , kanalen op zolder hergebruikt t.b.v. ventilatie.
–          Een vloerluik vervangen incl. matrand en één vloerluik onder de toekomstige vaatwasser gemaakt.
–          Alle kozijnen vervangen
–          Volledige elektrische installatie is vervangen 

De eigenaar heeft zelf de elektricien , stukadoor en kozijnen geregeld. 
Alle andere werkzaamheden zijn door timmer , verbouw & onderhoudsbedrijf Lachenal uitgevoerd.

Tijdens de verbouwingen hadden de eigenaar en Bert Lachenal regelmatig overleg om knelpunten die je tijdens zo’n grote verbouwing tegen komt door te spreken en de mogelijkheden tegen elkaar af te wegen. Zo hebben we de deuren op de verdieping weer gangbaar gemaakt en de kabels en leidingen voor de cv en wasapparatuur door de kanalen van de oude schoorsteen op de verdieping gewerkt , deze bleef behouden i.v.m. een inbouwkast die behouden bleef.

In de woonkamer kon daardoor wel een groot deel van de schoorsteen verwijderd worden. 
Al met al een geslaagd project waar iedereen weer tevreden op terug kijkt.

Referentie Erasmuslaan, Amstelveen, april/mei 2012

“In april 2012 kochten wij een rijtjeshuis van 125 m2 uit 1959. Er was door de vorige bewoners in de 33 jaar dat ze er gewoond hadden zeer weinig aan gedaan. Wij hebben een grootse verbouwing opgezet en zijn daarbij erg goed geholpen door Bert. Een dag nadat we de sleutel kregen, kon Bert beginnen en na één dag was de oude badkamer niets meer dan een hoop puin. In de weken die volgden werden veel verschillende klussen geklaard.

De wc werd verplaatst. Deze was feitelijk midden in de woonkamer komen te staan door het jaren eerder verwijderen van de deuren in de gang tussen de woonkamer, de keuken en de wc. Het plafond boven de ‘oude’ wc werd verstevigd om de draagkracht van het plafond, voorheen tussen wc beneden en badkamer boven, te garanderen. De waterleidingen in het hele huis zijn vervangen, er is een nieuwe wc-ruimte gebouwd, de badkamer werd volledig opnieuw gemaakt, (delen van) muren en vloeren werden gesloopt en gebouwd. Onder het huis en in de voortuin is de riolering vervangen.

Ondanks dat we dat niet van tevoren hadden afgesproken was Bert gelukkig in staat om voor ons ook de CV-leidingen en radiatoren in het hele huis te vervangen binnen de looptijd van het project.

Op ons verzoek deden we een aantal (sloop-)werkzaamheden zelf. Hierdoor konden we wat op de kosten van de verbouwing besparen. Enkele vakmensen huurden we rechtstreeks zelf in omdat ze in onze kennissenkring bewogen. Bert heeft zeer flexibel samengewerkt met deze mensen die soms op dezelfde momenten aanwezig waren als hij. Ook werden we in de gelegenheid gesteld om zelf materialen te verzorgen, zoals de tegels en het sanitair voor de badkamer en wc, zonder dat we gebonden waren aan zijn leveranciers. Voor alles waar wij geen specifieke voorkeuren voor hadden, kon Bert materialen leveren. Dit ging in goed overleg.

Erg aangenaam was de instelling van Bert. Zijn uitgangspunt was dat wij tevreden moeten zijn met het resultaat en dat hij moest regelen dat dat gebeurde. Met andere woorden: praktische bezwaren werden door hem uit de weg geruimd om ons droomhuis te realiseren. Verder hebben we kunnen zien dat hij zeer secuur werkt. En Bert legt duidelijk uit wat en om welke reden er iets moet gebeuren.

Betaling ging in termijnen. Een voorschot voor de materialen. Een tweede betaling toen leiding- en constructiewerk op orde waren en een deel bij oplevering. En achteraf, na het berekenen van meer- en minderwerkkosten, bleek de factuur slechts twee tientjes af te wijken van de offerte. Een positieve constatering na een klus van ca. een maand.

Pareltjes van het project voor ons zijn de badkamer en wc die Bert naar ons ontwerp van het beton af opbouwde en de luchtschachten die geheel of gedeeltelijk verdwenen zijn (ruimtewinst van ca. 75 x 25 cm per verkleinde schacht) op verschillende plaatsen in huis.

Wij bevelen Bert graag aan voor zeer uiteenlopende werkzaamheden bij het verbouwen van uw huis!”

Keukenrenovatie

Keukens kunnen helemaal vernieuwd worden. Alles kan, uw wensen komen in vervulling zonder stof en ergernis. Ook is het mogelijk om de ruimte te laten aanpassen incl. installatie voor de nieuwe keuken die door de leverancier van de keuken gemonteerd word.

Het voordeel is dat wij veel ervaring hebben met het plaatsen van keukens en weten waar de schoen kan wringen. Er word dan ook mee-en nagedacht om uw keuken perfect te maken. Van advies t/m uitvoering.

Ook een groot voordeel is dat er maar een persoon komt die alle werkzaamheden uitvoert zonder wachttijden op derden.